Gulrotkake forkledd som Elsa i frost

Ei lita jente som fyller 7 år i dag ønsket seg en Else kake til bursdagen som skulle være gulrotkake. Da ble det denne kreasjonen , mor og datter var veldig fornøyde 🙂

Oppskrift på Gulrotkake:

Du trenger:

  • 10 egg
  • 750 g sukker
  • 7.5 dl hvetemel
  • 6 ts natron
  • 2.5 dl rapsolje
  • 2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1,2 liter revet gulerøtter

Stekes i en 20 cm form og en dukkekakeform – da har du litt røre igjen som du kan lage muffins av 🙂

Slik gjør du:

  • Pisk egg og sukker til eggedosis
  • Bland oljen med de revet gulerøttene.
  • Bland det tørre i en bolle og sikt dette inn i eggedosisen, viktig å vende det tørre forsiktig inn.
  • Tilsett gulerot og vend forsiktig inn
  • Stekes på 190 grader i 40-50 minutter, stikk med en tynn pinne i midten for å sjekke at den er gjennomstekt.

Frosting:

Du trenger:

  • 400 gram Philadelphia kremost
  • 400 gram mykt smør
  • 500 gram melis
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts vanilje essens

Slik gjør du :

  • Bland ost, sitron og vaniljessens i en mikser et par minutter
  • tilsett melisen litt og litt
  • tilsett så smøret og la det mikse på god hastighet 3-4 minutter

2vm2

1vm2

 

 

 

 

2 Comments

Legg inn en kommentar