Ferrero Rocher kake – Helt nydelig

Ferrero Rocher er en deilig sjokolade som mange gjerne kjøper på Tax free siden den er så dyr i Norge. Jeg har også nylig oppdaget at de kun tar inn denne sjokoladen til Jul og Påske i Norske butikker.  En Ferrero Rocher kake skal i mine øyne smake Ferrero Rocher og skal feks ikke ha vaniljebunn eller lys kakebunn som jeg har sett at noen har. Sjokoladen er kjent for sin hasselnøttsmak og den gode crunchy sjokoladen.

Denne oppskriften her gir deg en smaksrik kake som er en Ferrero Rocher sjokolade verdig, den er bare helt nydelig 🙂

Kakebunn

Du trenger:

  • 300 gram mørk sjokolade, helst mellom 50 og 70 % kakao
  • 150 gram hasselnøtter
  • 150 gram nutella
  • 225 gram smør – Mykt, romtemperert
  • 100 gram sukker
  • 7 egg – Romtemperert
  • 30 gram Kakao pulver (ikke søt)
  • 30 gram melis
  • 30 gram hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 2 ss Amaretto likør
  • Vaffel kjeks, hvis du ikke finner uten fyll så ta med vaniljefyll
  • 2 runde smurte former på 20 cm
  • 175 grader i 35-40 minutter – midt i ovnen

Frosting:

Du trenger:

  • 450 gram smør – Mykt, romtemperert
  • 300 gram nutella
  • 1/3 ts salt
  • 250 gram melis

Pynt:

Du trenger:

  • 7-8 kuler Ferrero Rocher
  • 2-3 vaffel kjeks
  • en liten neve ristede hasselnøtter
  • 2 -3 ss smeltet karamell ( jeg brukte smørbukk )

1c

Slik gjør du:

Kakebunn:

  • Gjør klar stekeformene
  • Ha hasselnøttene i en blender og bland dem til de er omtrent helt finhakket
  • Ha mel,kakao,bakepulver,salt og melis i en bolle, tilsett de finhakkede hasselnøttene og bland godt, sett til side.
  • Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikroen. Når sjokoladen er helt smeltet har du i nutella og rører godt, sett til siden.
  • Separer eggene så du får 7 eggeplommer og 7 eggehviter.
  • Ha mykt smør og sukker i en bakebolle og miks på høy hastighet til det blir lett og luftig.
  • Tilsett så likør og eggeplommer og miks det godt til du får en lys og luftig konsisten.
  • Bruk en slikkepott og fold sjokolademiksen inn i røren, når sjokoladen er blandet helt inn tilsetter du hasselnøtt/mel blandingen. Ha dette over i en bolle og sett til siden.
  • Ha en ren bolle og miks eggehvitene til den blir stor hvit og luftig (5 minutter ca)
  • Nå skal du folde sjokoladerøren forsiktig inn i eggehviten, bruk rolige og forsiktige bevegelser så ikke eggehviten blir flat. Bland inn litt og litt sjokolade røre, det ser klumpete og rart ut i starten men til slutt vil du ha en fin brun sjokoladerøre. Denne prosessen tar noen minutter.
  • Fordel røren i de to formene du har gjort klar og sett inn i ovnen.
  • 35 – 40 minutter på 175 grader. Stikk en tynn pinne i midten av kaken, hvis pinnen kommer ut uten kakerøre på så er den ferdig.
  • La kakene stå minst 20 minutter før du tar dem ut av formen, la de avkjøle helt. Hver bunn skal deles i to, viktig at de er helt kalde før du gjør dette.

2c

Frosting:

  • Ha mykt smør og nutella i en bakebolle – miks på høy hastighet til det blir lett og luftig – 3-5 minutter
  • Tilsett Melis og salt , litt og litt til alt er blandet inn eller til du synes frostingen er tykk nok og la mikse et par minutter. Skrap ned fra kantene med en slikkepott hvis det er behov.

5c

Sette sammen kaken:

  • Du skal nå ha fire kakebunner
  • Pensle hver kakebunn med litt Amaretto Likør
  • Sett karamell  til smelting
  • Smør på et godt lag med frosting på den ene kakebunnen (kakebunnen må du selvsagt legge på det fatet du skal servere det på når du skal sette den sammen)
  • Knus noen vaffelkjeks med fingrene i en bolle og strø vaffelkjeks biter over frostingen.
  • legg på neste kakebunn og gjenta prosessen til du har lagt på alle kakebunnene, på toppen av den siste kakebunnen skal det ikke være knuste vaffelkjeks.
  • Smør frosting på utsiden av kaken og på toppen til den er helt dekket. La den stå i kjøleskapet 15-30 minutter, dekk så kaken en gang til med frosting. Prøv å få en så jevn overflate som mulig.
  • Ha hasselnøtter i en panne på svak varme og rist dem i 10-15 minutter. Ha over i en bolle og gni nøttene i hendene mens de er varme slik at det meste av skallet faller av.
  • Bland noen av hasselnøttene med den smeltede karamellen

3c

Pynting:

  • Her kan du legge på pynten slik du vil
  • pynt med hele og halve kuler med Ferrero Rocher, Vaffelkjeks, sjokoladebitter, hasselnøtter og hasselnøtter blandet med karamell.

Kaken smaker helt fantastisk og jeg vil si at den smaker omtrent helt som en ekte Ferrero Rocher sjokolade 🙂

4c

Enjoy 🙂

#Ferrerorocherkake #ferrerroche

2 Comments

  1. Jeg var en av de heldige som fikk smake på herligheten, og kan bekrefte at det faktisk smaker Forrero Roche:) Ikke bare smaker den nydelig, men ser nydelig ut. En garantert samtalestarter ved servering i et selskap / besøk:)

Legg inn en kommentar