Risotto

Risotto er veldig godt, og det som er gøy med denne er at man kan variere den så mye og ha i så mye forskjellig. Mange bruker den som forrett, men den er god som en middag for seg selv eller som kosemat på kvelden.

Dette trenger du til 2 porsjoner :

  • 1/2 løk
  • 1 ss hakkede tørkede tomater
  • 1,75 dl risotto ris
  • 5 dl kraft av buljong
  • 4-5 ss revet parmesan
  • 1 ss smør
  • salt og pepper

1

Slik gjør du :

  • Hakk løk og tomat i små biter
  • Ha olje i en panne tilsett løken og la det surre mens du rører til løken blir blank. Dette tar noen minutter.IMG_1499
  • Ha i ris og tomat
  • rør til risen er helt blank av olje
  • Tilsett 2/3 av kraften, la det småkoke uten lokk, rør av og til.
  • Når risen begynner å bli tørr tilsetter du resten av kraften og lar det småkoke til kraften har kokt inn. Rør innimellom.
  • etter rundt 20 minutt bør den være ferdig, risen skal være myk med litt tygg i.
  • Tilsett salt og pepper så sterkt og salt du liker det
  • tilsett smør og parmesan, rør rundt
  • La det stå i pannen 2 minutter mens du rører forsiktig.
  • Ha over på en tallerken og server med revet Parmesan.

2

TIPS : Sopp er veldig godt å ha i risotto , tilsett den når løken er blank og la det få et par minutter i pannen før du tilsetter ris etc.

Kjempegodt 🙂

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar