Horn med ost og skinke

Horn med ost og skinke er elsket av store og små, en god  gammel klassiker som aldri går av moten 🙂 I dag bakte vi disse og koste oss til lunsj, vi var gode og mette lenge etterpå 🙂

Denne oppskriften gir 24 store Horn 🙂

6

3

7

4

5

Horn med ost og skinke

Stek på 225 grader på midterste rille i 12- 15 minutter, la avkjøle 10 minutter før du serverer.
Prep Tid 1 hour 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 2 hours 10 minutes
Servings 24
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 1 Kg hvetemel
  • 50 gram gjær / 1 pakke tørrgjær
  • 200 gram smør
  • 2 ts salt
  • 3 ts sukker
  • 6 dl H melk
  • 3-400 gram revet eller skivet gulost.
  • 1 1/2 boks Bog skinke.

Slik gjør du

  1. Ha alt det tørre i en bakebolle
  2. Smelt smøret og tilsett melken, la det varme til 39-40 grader
  3. Ha det våte over det tørre og miks i sammen 1-2 minutter i kjøkkenmaskinen. Eller bland godt med hendene om du ikke bruker kjøkkenmaskin
  4. Ha deigen på bordet og kna den godt til den er jevn og fin.
  5. Ha i en bolle med plast og kjøkkenhåndkle over og la heve i 45 minutter
  6. Mens du venter kan du gjøre klar skinken og osten 🙂
  7. Ha så deigen på bordet med litt mel under og del deigen i 3 like store deler
  8. Kjevle hver del i en stor runding og kutt den som en pizza slik at du får 8 trekanter.
  9. Legg på ost og skinke og rull til et horn. Start rullingen i den brede enden, spissen skal ligge under hornet på platen. De trenger ikke se perfekte ut for å smake godt 🙂
  10. La dem etterheve i 20 minutter
  11. pensle med egg
  12. pynt med Valmuefrø eller sesamfrø hvis du vil.
  13. Stek på 225 grader på midterste rille i 12- 15 minutter, la avkjøle 10 minutter før du serverer.

Tips

Tips:
Kjempegodt med Iskald melk på siden og litt ketchup å dyppe i for de som liker det 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  1. Tusen takk for at du deler denne oppskriften?
    Jeg bakte disse ikveld, og de ble nydelige!! ?
    Deigen var kjempelett å jobbe med, gøy?

  2. Tusen takk for flott oppskrift!
    Disse ble en suksess hos oss! Må lage på nytt i kveld..

  3. Tilbakeping: 1 deig – 3 fyll – Søte og salte horn

  4. lagd oppskriften idag og igår! de blir så godt likt- og disse skal jeg bake livet ut…rett og slett utrolig gode!

  5. Tilbakeping: Scones med Ost og Skinke – Spiselise

  6. Fantastisk god
    Tusen takk
    Jeg har 300 Gramm med Smøre pluss at eg Smører deigen inn med litt smør og grillkrydder

    • Hei, jeg har ikke brukt spelt mel før men vil jo tro at det går fint å brukte det istedenfor vanlig hvetemel ?