Kuvertbrød

Disse kuvertbrødene er deilig til supper og enkle å lage. Første gang jeg laget dem var på vgs, sånn ca for 20 år siden. De er like gode nå som dengang og mine absolutte favoritt til feks en deilig grønnsakssuppe, kjøttsuppe, blomkålsuppe eller fiskesuppe

Du trenger:

  • 500 g hvetemel
  • 25 g gjær
  • 50 g smeltet smørDSC_0515
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 3 dl melk
  • 1 egg + 1 egg til pensling
  • Valmuefrø, sesamfrø

Slik gjør du:

  1. Ha alt det tørre i en bakebolle
  2. Smelt smør i en gryte og tilsett melken, varm til 37 grader ved bruk av fersk gjør og nærmere 40 om du bruker tørrgjær.
  3. Ha smør og melk i bakebollen
  4. tilsett egget
  5. miks i en kjøkkenmaskin eller for hand til du har en glatt og fin deig.
  6. La heve til dobbel størrelse
  7. Del deigen i 2 og rull hver del til en pølse, del pølsen i litt små men like store biter.
  8. Rull hver bit til pølser, rull en pølse som en snegle, dytt enden litt under kuvertbrødet og sett på et bakepapir
  9. La heve i 20-30 minutter
  10. Pensle med egg og strø over valmuefrø eller sesamfrø om du ønsker.
  11. Stek på 220 grader i 8-10 minutter

Serveres nybakte, kan fryses ned men da må det gjøres med engang de er blitt kalde. Tin dem i romtemperatur og stek i varmluftsovn 3-4 minutter så er de som nybakte.

1

Håper det smaker 🙂

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Potetsuppe med bacon crisp |
  2. Deilig Høstsuppe med farseboller – Spiselise

Legg inn en kommentar