Deilige Kanelboller

Hva er vel bedre enn ferske kanelboller og en kopp varm kakao i vinterkulden? Disse er supergode, oppskriften holder til ca 25 Kanelboller.

 

Du trenger:

  • 1000 g Hvetemel
  • 5 dl melk (varmes til 37 -40 grader)
  • 1/2 pose tørr gjær
  • 150 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • 150 g smør i terninger (mykt)

Fyll:

  • Enten kan du kjøpe ferdig kanelfyll som de fleste dagligvare butikker fører eller du kan lage selv , da trenger du
  • 150 g mykt smør
  • 2 ss kanel
  • 6 ss sukker

1 egg til pensling

220 grader 8-10 minutter

Slik gjør du:

Ha alle ingredienser unntatt smør i en bakebolle. Anbefaler å bruke en kjøkkenmaskin om du har så du ikke risikerer å få bakemuskler. Dog pass på at maskinen er kraftig nok til å takle å elte deigen i 10-15 minutter. Jeg brukte min Kitchen Aid (minste versjonen) satte på mediumhastighet og styrte med noe annet mens deigen ble eltet. Da jeg kom inn igjen på kjøkkenet kjente jeg en merkelig lukt og jaggu røyk det ikke ut av bakenden på min elskede kjøkkenmaskin !! Deigen ble rett og slett for tung for motoren 😛  Hvis du derimot har sterk nok maskin og får eltet den i 10-15 minutter, så tilsetter du på slutten smøret litt og litt, til dette er godt eltet inn i deigen. Deigen skal være glatt å fin når du er ferdig. Jeg måtte elte inn smøret for hånd , det var tungt og anbefales ikke.

La deigen stå å heve i ca 1 time eller til den er blitt dobbel størrelse.

Del deigen i to, kjevle først ut den ene deigen til et breit rektangel, sånn ca 60 cm bred. Smør utover kanelfyllet på halve deigen.  Brett så deigen i to ( på langsiden). Kutt i strimler, ca 12-13 strimler pr deig. Ta tak i hver enda av deigen og snurr i hver sin retning, og slå så knute på dem.

1892478-10-1410599125908

 

La etterheve på et stekebrett i ca 30 minutter. Pensle  med egg og stek dem midt i ovnen til de har fått en fin brun farge.

Jeg pleier servere dem med melisglasur , men de kan fint serveres uten.

DSC_1155

Hvis du ikke orker å spise opp alle så kan du fryse ned resten. Når de skal brukes igjen kan du la dem tine i romtemperatur og så varme i de i ovnen, gjerne varmluft, 3-5 minutter så blir de som nybakte igjen.

Enjoy 🙂

1892478-10-1410599140488

DSC_1139

 

 

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar