Gå tilbake
Print

Laksepanne

Prep Tid 15 minutter
Cook Time 50 minutter
Total Time 1 time 45 minutter
Servings 4
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 6 middels store poteter
  • 1 liten brokkoli
  • 1/2 stor rød paprika
  • 1/2 løk
  • 1 pk ferske aspargestopper
  • 2 små vårløk
  • 4 porsjons stykker med laks - ca 400 gram
  • 3,5-4 Tine Krem fløte gir best smak synes jeg
  • 150 gram revet mozzarella ost eller gulost
  • 1/2 sitron
  • Krydder: Salt sort pepper, sitron pepper, timian og paprika pulver

Slik gjør du

  1. Vask og tørk potetene og kutt dem i skiver (0,2 -0.3 cm tykke)
  2. Ha litt Oliven olje i en langpanne (min er ca 27*32 cm) eller ildfast form
  3. Dekk bunnen med potetskiver, ha over et par gode strø med salt og pepper, paprika pulver og sitronpepper. Og et godt strø med timian.
  4. Ha over litt olivenolje og legg på et lag til med poteter, ikke legg potetene rett oppå hverandre men prøv og legg dem over hulrommene og slik at de ikke dekker helt over potetene i første laget. Ha på litt salt og pepper
  5. Kutt løken i skiver og fordel jevnt over potetene
  6. Ha over ca 2 dl fløte.
  7. Stek på 200-220 grader i ca 25 minutter eller til potene er myke /møre
  8. Mens potetene steker gjør du klar de andre grønnsakene, paprika i strimler, brokkolitopper og aspargestopper. Vårløk i ringer.
  9. Kutt laksen i en munnfull biter.
  10. Kutt to sitronskiver og del disse i to
  11. Når potene er møre tar du pannen ut av ovnen.
  12. Fordel fisken jevnt utover i pannen
  13. Legg sitronskivene i formen
  14. Ha i vårløk
  15. Ha over Aspargestopper
  16. Ha over paprika
  17. Ha over brokkolitopper
  18. Tilsett 1.5-2 dl fløte
  19. Ha over litt salt og pepper
  20. Ta resten av den halve sitronen og klem saften over pannen.
  21. Ha på revet ost
  22. Stek videre i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter.
  23. Så er det klart til servering :)
  24. Rømme er kanskje godt å ha ved siden av denne slo det meg nå, du kan jo teste om du vil :)