Print

Wienerbrød med Eple og Kanel

Prep Tid 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 6
Author Spiselise.no

Du trenger

  • Butterdeig jeg kjøper fryst fra butikken
  • Kanelfyll- Her har jeg brukt ferdigkjøpt du kan enkelt lage det selv med smør, kanel og sukker.)
  • Eplesyltetøy
  • Egg til pensling
  • Valnøtt til pynt

Slik gjør du

  1. Del hver butterdeigplate i to og kjevle forsiktig ut til firkanter
  2. Bland 4 ss eplesyltetøy med 2-3 ts kanelfyll ( lag mer etter hvor mange wienerbrød du skal lage, denne holder til ca 6 stk.)
  3. Legg en klatt midt på firkanten.
  4. Brett det ene hjørnet rett over til motsatt hjørne så du får en trekant.
  5. klem sammen kantene.
  6. Pensle med egg og ha på noen valnøtter
  7. Stekes på 200 grader i 17-20 minutter.
  8. Bør avkjøles litt før servering, fyllet er ganske varmt i starten :)
  9. Ha over litt melis glasur før servering. ( Bland littmelis, litt melk og noen dråper vanilje essens, rør til passe tykkelse, ikke for rennende)