Gå tilbake
Print

LAKRISKARAMELL

Prep Tid 30 minutter
Cook Time 30 minutter

  • 230 gram Sukker
  • 100 gram Lys sirup
  • 55 gram Smør
  • 3 dl Kremfløte

Smak og Farge

  • 2 ss Lakrispulver
  • 2-5 dråper Anisaroma/olje (kan sløyfes)
  • 1/2 ts Vaniljearoma
  • Noen dråper Sort farge
  • 1 ss Salmiakk pulver (kan sløyfes)

  1. Ha smør,sirup,sukker,lakrispulver og fløte i en tykkbunnet kjele

  2. Kok opp mens du rører med en tresleiv, og rør jevnlig til massen når 120/121 grader ( bruk sukker termometer) Lakrispulveret klumper seg litt i starten men det løser seg helt opp etterhvert som det koker. ( Vil du ha mykere karameller koker du massen til 118 grader)

  3. Når massen har nådd ønsket temperatur, trekk kjelen av platen mens du rører og tilsett vanilje,anis og sort farge og rør godt

  4. Ha massen over i silikonformer eller i en ildfast form kledd med litt alu folie og smørt med bittelitt olje i bunnen.

  5. La karamellene avkjøle seg på benken, eller i kjøleskap, når karamellene er stvinet kan du ta dem ut av silikonformene. Har du massen i en ildfast form så kan det være lurt å markere bitene med en kniv før massen stivner helt, så blir de lettere å få i biter når den er blitt helt kald.

  6. pakk bitene en og en i karamellpapir, eller matpapir, cellofan, konfektpapir o.l.