-
Kok poteten, når de er ferdig kokt skreller du dem, har i en bolle og moser dem med en moser eller gaffel.( de skal være varme)
-
Ha tørrgjæren og sukker over de moste potene, bland godt.
-
Ha i mel, salt og olje og rør deigen i sammen.
-
Ha deigen over på bordet med litt mel og elt deigen i 5-7 minutter. Tilsett litt mel når du knar til du får en glatt, elastisk og fin konsistens.
-
Ha litt olje i bunnen av en bolle, ha oppi deigen med et håndkle over og la heve til dobbel størrelse. (ca 1,5-2 timer)
-
Riv av en klump på størrelse med en bolle og klem den ut med fingrene med litt mel under til den er ca 1/2 cm i tykkelse i kantene og litt tynnere i midten. Form den som en runding eller oval. Du kan lage de små eller store.
-
Ha olje i en panne eller gryte, minst 5 cm dypt, varm oljen til 180-190 grader.
-
Legg deigen forsiktig oppi den varme oljen, la steke til den er gyldenbrun og fin under, ca 2 minutter, snu og stek på andre siden.
-
La oljen få renne av litt over pannen før du legger langosen over på en rist kledd med kjøkkenpapir. La den renne av seg et par minutter
-
Smør rømme over den ene siden og ha over revet ost, klar til servering.
-
Spises med fingrene, riv av deilige biter og nyt :)