Gå tilbake
Print

Brød uten elting

Prep Tid 1 Dag 6 timer
Cook Time 45 minutter

Du trenger

  • 600 gram hvetemel eller surdeigsmel
  • 1/2 ts tørr gjær
  • 1 ts sukker
  • 1,5 ts salt
  • 5 dl lunkent vann

Slik gjør du

  1. I en bolle har du i mel og salt
  2. Varm vannet til lunkent, mellom 3-40 grader og ha i gjær og sukker og rør kjapt rundt. La stå i 2-5 minutter, til det bobler og ha det så over i melblandingen
  3. Rør deigen sammen
  4. Dekk bollen med et håndkle og la stå på et lunt sted i 18-24 timer.
  5. Ha mel på bordet og velt deigen over. Deigen er ganske blaut.
  6. Velt sidene av deigen inn mot midten 3-4 ganger til du har en ball og ha den over i en gryte som tåler stekeovn. Se link over til den jeg har brukt.
  7. Strø litt mel over deigen og ha på lokket
  8. Stek på 230 grader med lokk på i 30 minutter, deretter tar du av lokket og steker videre i 10-15 minutter.
  9. Avkjøl på rist

Tips

Du kan blande alle de tørre ingrediensene i en bolle og så tilsette lunkent vann og blande i sammen i steden for å blande gjær,sukker og vann i sammen først.