Gå tilbake
Print

Krempai med blåbærbunn fra Ontario

Prep Tid 15 minutter
Cook Time 6 timer 40 minutter
Total Time 6 timer 55 minutter
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 1 -1,5 ss smør romtemperert
  • 5 dl friske blåbær
  • 113 gram sukker
  • 1 ss gelatin pulver
  • 1,6 dl kremfløte
  • 1 egg
  • 375 g naturelle kremost romptemperert ( = 3 bokser tine kremost naturelle)
  • Melis og blåbærsaus eller syltetøy til topping ved servering.

Slik gjør du

  1. Bruk en rund paiform eller kakeform på 23 cm. Smør bunnen av formen med smøret.
  2. Tilsett 3,7 dl av blåbærene i bunnen av formen, dytt dem forsiktig ned i smøret.
  3. Dryss 2 ss sukker over blåbærbunnen. Sett til side.
  4. I en gryte har du i 0.8 dl kremfløte. Dryss over gelatinen og bland godt.
  5. Tilsett egg og resten av sukkeret og rør godt.
  6. Ha gryten over på en middelsvarm plate og rør hele tiden til det begynner å tykne og kommer til oppkok. Sett til siden.
  7. Ha kremost i en bolle og miks på høy hastighet et par minutter til det er jevnt.
  8. Tilsett sakte gelatinblandingen mens du visper, tilsett litt og litt i en tynn stråle. ( blandingen er varm og tar du for mye på engang så smelter kremosten og du får en veldig tynn suppe)
  9. Når hele gelatinblandingen er tilsatt misker du godt 1-2 minutter.
  10. I en annen bolle pisker du resten av fløten til stivpisket krem.
  11. Fold kremen inn i kremosten.
  12. Hell blandingen over blåbærbunnen og sett i kjøleskapet 2-4 timer til kremen har stivnet.
  13. ynt med resten av blåbærene og et lite grønt blad om du har ( her brukte jeg et korianderblad i mangel på noe mer passende :P )
  14. Ha over litt blåbærsaus/syltetøy og litt melis på kakestykkene ved servering