Go Back
Print

Cheeseburger suppe

Prep Tid 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 4
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 400 gram kjøttdeig
  • 6-7 mellomstore poteter
  • 1/2 stor løk
  • 1 gulrot
  • 2 stenger stangselleri
  • 1 dl rømme
  • 7 dl kyllingkraft jeg laget av kyllingbuljong
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket persille
  • 200 gram revet cheddar/mozarella osteblanding eller bare ren cheddar
  • 4 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 3,7 dl melk

Slik gjør du

  1. Hakk løk og selleri i små biter.
  2. Rasp gulroten
  3. Kutt poteter i små terninger
  4. I en høy panne eller gryte har du i 1 ss smør, ha oppi kjøttdeigen,løk,selleri og gulrot. Stek til kjøttdeigen er brun.
  5. Tilsett krydder og bland inn.
  6. Ha oppi potet og kraft, bland godt, la småkoke ca 15 minutter eller til potetbitene er myke.
  7. Mens suppen koker lager du klar sausen som skal tilsettes.
  8. Ha resten av smøret (3 ss) i en gryte og smelt. Tilsett så melet og rør inn.
  9. Tilsett melken og rør til den blir varm, tykner og koker opp. Sett til side.
  10. Når potetene er møre tilsetter du den hvite sausen i suppen mens du rører. La småkoke 5 minutter, rør av og til.
  11. Tilsett så osten og rør det inn.
  12. Tilsett rømmen rør godt og la suppen gjennomvarmes, (at den nesten kommer til kokepunktet) viktig at den ikke koker helt opp på dette tidspunktet.
  13. Klar til servering, serveres med godt brød til :)