-
Hakk løk og selleri i små biter.
-
Rasp gulroten
-
Kutt poteter i små terninger
-
I en høy panne eller gryte har du i 1 ss smør, ha oppi kjøttdeigen,løk,selleri og gulrot. Stek til kjøttdeigen er brun.
-
Tilsett krydder og bland inn.
-
Ha oppi potet og kraft, bland godt, la småkoke ca 15 minutter eller til potetbitene er myke.
-
Mens suppen koker lager du klar sausen som skal tilsettes.
-
Ha resten av smøret (3 ss) i en gryte og smelt. Tilsett så melet og rør inn.
-
Tilsett melken og rør til den blir varm, tykner og koker opp. Sett til side.
-
Når potetene er møre tilsetter du den hvite sausen i suppen mens du rører. La småkoke 5 minutter, rør av og til.
-
Tilsett så osten og rør det inn.
-
Tilsett rømmen rør godt og la suppen gjennomvarmes, (at den nesten kommer til kokepunktet) viktig at den ikke koker helt opp på dette tidspunktet.
-
Klar til servering, serveres med godt brød til :)