-
Bruk en rund paiform eller kakeform på 23 cm. Smør bunnen av formen med smøret.
-
Tilsett 3,7 dl av blåbærene i bunnen av formen, dytt dem forsiktig ned i smøret.
-
Dryss 2 ss sukker over blåbærbunnen. Sett til side.
-
I en gryte har du i 0.8 dl kremfløte. Dryss over gelatinen og bland godt.
-
Tilsett egg og resten av sukkeret og rør godt.
-
Ha gryten over på en middelsvarm plate og rør hele tiden til det begynner å tykne og kommer til oppkok. Sett til siden.
-
Ha kremost i en bolle og miks på høy hastighet et par minutter til det er jevnt.
-
Tilsett sakte gelatinblandingen mens du visper, tilsett litt og litt i en tynn stråle. ( blandingen er varm og tar du for mye på engang så smelter kremosten og du får en veldig tynn suppe)
-
Når hele gelatinblandingen er tilsatt misker du godt 1-2 minutter.
-
I en annen bolle pisker du resten av fløten til stivpisket krem.
-
Fold kremen inn i kremosten.
-
Hell blandingen over blåbærbunnen og sett i kjøleskapet 2-4 timer til kremen har stivnet.
-
ynt med resten av blåbærene og et lite grønt blad om du har ( her brukte jeg et korianderblad i mangel på noe mer passende :P )
-
Ha over litt blåbærsaus/syltetøy og litt melis på kakestykkene ved servering