Gå tilbake
Print

FLØTE KARAMELLER

Ingredienser

  • 250 gram sukker
  • 100 gram lys sirup
  • 50 gram smør
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts Vaniljearoma

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingredienser unntatt Vaniljearoma i en tykkbunnet kjele.

  2. kok opp å rør jevnlig i gryten, gjerne med en tresleiv. Jeg anbefaler å bruke sukkertermometer. Kok massen til den når 121 grader.

  3. Dra kjelen vekk fra komfyren mens du rører, tilsett vaniljearoma og rør godt

  4. Ha karamell massen over i silikonformer eller i en ildfast form kledd med smørt alu folie.

  5. La karamellen avkjøle på benken. Karamell i silikonform kan godt settes i kjøleskap så de blir helt kalde før du popper de ut av formene. Har du derimot karamell i en ildfast form bør du markere biter med en kniv før den blir helt kald, slik at du enkelt kan få den i biter når den har stivnet helt

  6. Karamellene pakkes en og en i karamellpapir eller matpapir, konfektpapir, cellofant. Oppbevares kjølig, bør ligge litt i romtemperatur før servering så de blir gode og mye igjen.

  7. Trekker du karamellene i smeltet mørk kokesjokolade så smaker de litt som Toms Golden toffee. Lys kokesjokolade for en mer Dumle på pinne likhet.

  8. Bland inn 1-1,5 ts smør eller delfia fett pr 100 gram kokesjokolade så den blir litt tynnere i konsistens og får en fin glans når den stivner.

    Pynt gjerne sjokoladen med litt topping i ønskelige form og farger før sjokoladen stviner helt.

  9. Flott som gaver eller til egen nytelse.

  10. Silikonformene fåes kjøpt på Ebay og hobbybutikker fysisk og på nett. Karamellpapir også.