-
Bland de tørre ingrediensene i en bolle
-
gjør klar olje i en gryte og varm opp til rundt 200 grader. Sjekk at oljen er varm ved å stikke en tresleiv oppi, hvis det bruser rundt kanten så er den klar.
-
Gjør klar kylling og reker
-
Tilsett vann (farris) i de tørre ingrediensene og miks godt rundt
-
Dypp kylling og reke biter i tempura røren og ha over i oljen, la steke til de er gyldne brune på begge sider. Legg de så over på et tørkepapir.
-
Kle bambusmatten med gladpack så blir den enklere å rengjør.
-
Legg et nori ark oppå bambusmatten
-
legg et tynt lag med ris over nori arket, langsiden mot deg, la risen gå ut til kantene bortsett fra på langsiden lengst bort fra deg, la det være en liten glipe igjen der uten ris.
-
På langsiden mot deg legger du nå i en stripe bortover litt agurk, gulrot og kylling eller reker
-
Bruk matten den ligger på til og rulle den sammen til en stram pølse, når du kommer til kanten ha litt vann langs nori kanten og rull ferdig. Rull den gjerne et par ekstra ganger inni matten så den blir fast og fin, bare ikke klem for hardt så klart da går den i stykker
-
Kutt rullen i skiver å ha dem over på en tallerken, pynt gjerne med tomatskiver, chilimajones, sjøgress salat og vårløk.
-
Serveres med tilbehør som soyasaus, syltet ingefær, chilimajones og wasabi.