Gå tilbake
Print

Sushi

Du trenger

  • 1/2 Agurk
  • 1 gulrot
  • 1 vårløk
  • litt kyllingfilet - kokt og kuttet i skiver eks salat kylling og eller reker, ferdig kokte og skrelt.
  • 5-10 Store reker
  • Sushi ris
  • Nori ark selges på de fleste dagligvarer
  • Sushi eddik sushi seasoning
  • olje til frityrsteking
  • Bambusmatte til å rulle sushien med

Tempura røre

  • 50 hvetemel
  • 25 gram maizena
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • ca 1 3 dl kaldt vann helst med kullsyre (faris, selters)

Sushi seasoning

  • 5 ss Sushi eddik
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker

Annet

  • Chili majones
  • Wasabi
  • Tomat
  • soyasaus
  • Syltet ingefær

Slik gjør du

  1. Kutt grønnsaker i tynne strimler, på agurken fjerner du frøene før du kutter de i tynne strimler.
  2. Kok sushi ris som anvist på pakken
  3. Lag sushi seasoning ved å ha eddik salt og sukker i en gryte, kok opp og rør rundt til sukker er oppløst, ha over i en kopp å avkjøl
  4. Ha sushi seasoning over risen og bland forsiktig inn, la risen bli lunken.

Tempura

  1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle
  2. gjør klar olje i en gryte og varm opp til rundt 200 grader. Sjekk at oljen er varm ved å stikke en tresleiv oppi, hvis det bruser rundt kanten så er den klar.
  3. Gjør klar kylling og reker
  4. Tilsett vann (farris) i de tørre ingrediensene og miks godt rundt
  5. Dypp kylling og reke biter i tempura røren og ha over i oljen, la steke til de er gyldne brune på begge sider. Legg de så over på et tørkepapir.
  6. Kle bambusmatten med gladpack så blir den enklere å rengjør.
  7. Legg et nori ark oppå bambusmatten
  8. legg et tynt lag med ris over nori arket, langsiden mot deg, la risen gå ut til kantene bortsett fra på langsiden lengst bort fra deg, la det være en liten glipe igjen der uten ris.
  9. På langsiden mot deg legger du nå i en stripe bortover litt agurk, gulrot og kylling eller reker
  10. Bruk matten den ligger på til og rulle den sammen til en stram pølse, når du kommer til kanten ha litt vann langs nori kanten og rull ferdig. Rull den gjerne et par ekstra ganger inni matten så den blir fast og fin, bare ikke klem for hardt så klart da går den i stykker
  11. Kutt rullen i skiver å ha dem over på en tallerken, pynt gjerne med tomatskiver, chilimajones, sjøgress salat og vårløk.
  12. Serveres med tilbehør som soyasaus, syltet ingefær, chilimajones og wasabi.

Tips

Smaker best om man spiser det med pinner :)
Ønsker du risen på utsiden så legger du risen først, derettetr pynt (eks sesamfrø), snu matten med risen ned, legg på fyllet og rull sammen
Avocado er også godt å ha inni sushi.
Sushi seasoning høres kanskje litt ekkelt ut men det er der hovedsakelig for å sørge for at risen ikke blir dårlig. kald ris utvikler stoffer som ikke er bra for kroppen vår, derfor brukes denne eddiken i sushi ris. Det gir god smak og sørger for ris som ikke blir like fort dårlig så ha den i risen selv om det lukter litt når du lager eddiken, det gir ikke slik lukt i sushibitene!