Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Merknader
Mindre
Normal
Større
Print
Biffgryte med dumplings
Prep Tid
10
minutter
Cook Time
5
timer
30
minutter
Total Time
5
timer
40
minutter
Servings
4
Biffgryte
Du trenger
1
kg
bankekjøtt
1
løk
2-3
gulerøtter
4-5
poteter
2
bokser hakket eller hele tomater
1
liten boks kidney bønner
Nok kraft av buljong til å dekke over kjøtt og grønnsaker
2
ts
salt og pepper
2
ts
chilipulver
2
ts
paprikapulver
litt hvetemel
Dumplings
250
gram
hvetemel
1
ts
bakepulver
75
gram
kaldt smør
1
ts
salt
3-4
ss revet ost
ca 2 dl kaldt vann
Slik gjør du
Biff gryte
Kutt kjøttet i terninger, rull dem i mel og brun dem i en panne, sett til side
Kutt poteter, løk og gulerøtter i mindre biter og ha dem i en gryte med smeltet smør og litt olje
La grønnsakene surre mens du rører et par minutter
Tilsett det brunede kjøttet
Hell over hakkede/hele tomater og kraften
Ha i krydder og la gryten småkoke under lokk i 2-3 timer, til kjøttet er mørt. Bruk en gryte/panne som tåler stekeovn
Dumplings
Ha det tørre i en bolle
Smuldre smøret inn i det tørre
Tilsett osten (kan sløyfes)
Ha i vannet og rør deigen lett i sammen til du kan forme den til små boller.
Når kjøttet er mørt ta ut biffgryten og legg oppi bollene slik at de dekker toppen
Ha på lokk og sett gryten inn i stekeovnen i 20 minutter, ha av lokket og stek i 10 minutter til eller til bollene får en gylden farge
Tips
Server med en god salat
Retten kan serves med ris