-
Ha alt det tørre,mel (spar litt av melet til kjevling), sukker, hornsalt og vaniljesukker, i en bolle og bland det godt i sammen.
-
Smelt smøret i en gryte
-
Ha melk og vaniljedråper over i det smeltede smøret
-
Hell melk og smør blandingen i det tørre og bland godt i sammen med hendene eller i en mikser, til du har en god og glatt deig.
-
Sett deigen i kjøleskapet i minimum 2 timer
-
Del deigen i 2 eller 4 og elt deigen godt med litt mel før du kjevler deigen ut til ca 1/2 cm tykkelse
-
Ha mel under deigen før du kjevler så den ikke henger seg fast i arbeidsflaten
-
Stikk ut figurer, ha dem på et stekebrett med bakepapir og stek på 170-180 grader i 7-9 minutter.
-
Kakene skal være lyse på toppen og med lys brunfarge på undersiden
-
Avkjøl og la barna male dem med konditorfarge eller matfarger.
-
Oppbevares i en tett boks.