-
Ha mel og smør i en gryte, rør jevnlig til du har fått en fin brunfarge på meljevningen, rundt 5 min ca.
-
Ta gryten av platen og tilsett tomatpure, rør godt
-
Tilsett litt og litt kraft og rør godt, sett gryten tilbake på platen på middels varme.
-
Tilsett kraft og rør til du har fått ønsket tykkelse, du kan bruke mer eller mindre væske til du får den tykkelsen du ønsker. Jeg har litt tykkere konsistens enn på en saus.
-
Kutt nakkekotelett i biter og brun disse i en panne før du har de over i gryten, pass på å få med all den gode stekekraften.
-
Tilsett hakket paprika, rør rundt og la gryten stå å putre på nest lavest varme.
-
Rør av og til
-
Etter en time kan du sette ett lokk på gryten og la den kose seg videre på svak varme.
-
Den bør stå ihvertfall et par timer, helst 3-4 timer. Kjøttet er da blitt så mørt og godt at det smelter i munnen.
-
Server med kokt ris og salat.