-
Skjær kjøttet i store terninger ( 2,5 x 2,5 cm)
-
Smelt smør i en panne eller tykk bunnet gryte, ha i melet, rør jevnlig til det har fått en nøttebrun farge.
-
Tilsett så kraft litt og litt mens du rører til du har fått en litt tynnere konsistens enn vanlig saus.
-
Brun kjøttet i pannen, litt om gangen, når det er brunt har du det og stekefettet over i gryten, gjenta til alt kjøttet er brunet.
-
Skru ned til nest varmest, det skal så vidt koke i gryten,
-
Ha i litt salt og pepper, sett ett lokk halvveis på gryten og la det småkoke i minimum 2,5 time, eller til kjøttet er mørt. Jeg synes 3-4 timer gir godt kjøtt og god smak i sausen. Rør om av og til i gryten
-
Kok poteter og ønsket grønnsaker, så er det bare å nyte et herlig måltid :)