Gå tilbake
Print

Hjemmelaget Tomatsuppe

Prep Tid 5 minutter
Cook Time 30 minutter
Total Time 40 minutter
Servings 4

Du trenger

  • 6 ss smør
  • 6 ss hvetemel
  • 2 ss Tomatpure
  • 1,5 liter vann
  • 1-2 dl kremfløte eventuelt melk men det blir best med kremfløte
  • 4 dl makaroni
  • 2 stk mørk buljong terninger
  • salt og pepper
  • Hardkokt egg og pølse i ønsket mengde

Slik gjør du

  1. Kok egg hardkokt ca 10 minutter og sett de tilside i vasken med kaldt vann i gryten
  2. Smelt smør i en gryte på middels varme, ha oppi hvetemel og la dette surre i et par minutter mens du rører jevnlig
  3. Tilsett Tomatpure og rør rundt og la surre ett minutt mens du rører
  4. Tilsett litt og litt vann mens du rører, la det bli tykt før du tilsetter nytt vann fortsett til du har brukt alt, når det koker så kan du godt skru ned varmen så det holder seg akkurat på kokepunktet.
  5. Når alt vannet er tilsatt kan du ha i buljongterningene
  6. Viktig at du rører jevnlig så det ikke brenner seg i bunnen
  7. Tilsett fløte og rør rundt og la det småkoke i 10-15 minutter mens du rører med jevne mellomrom
  8. Smak til suppen med salt og pepper
  9. Ha i makaroni og la koke til makaronien er ferdig (rundt 5 minutter med First price sin makaroni) Rør jevnlig så ikke makaronien setter seg fast i bunnen.
  10. Skrell eggene og hakk opp pølser om du har det til
  11. Så er suppen klar for servering :)