Maldonsaltnøytral, eller røkt for en mer eksotisk variant
Parmesandip
3dlrømme
Finhakket dill
Saft av en halv sitron
Litt salt og pepper
100gParmigiano Reggiano
Slik gjør du
Chips
Skrell grønnsakene og kutt dem i tynne skiver med en grønnsaksskreller eller en mandolin. Legg grønnsakene i hver sin bolle.
Varm opp oljen i en stor kjele til ca 140°C. Sørg for at temperaturen holder seg rundt 140°C, og flytt gjerne kjelen av og på platen for å holde jevn varme. Husk å bruke termometer.
Friter grønnsakene hver for seg. De er klare til å tas ut av oljen når de slutter å boble, da er væsken i grønnsakene fordampet og du vil få sprø chips. Friter rødbetene til slutt, da disse vil avgi endel farge til de andre grønnsakene.
Grønnsakene vendes umiddelbart i en bolle med parmesan, finhakket dill og litt salt. Legg de deretter på et stekebrett med litt kjøkkenpapir slik at oljen renner av og la det avkjøles.
Dip
Rør ingrediensene godt sammen og ha det i en liten bolle. Sett så bollen med parmesandip midt på en tallerken og legg grønnsakschipsen rundt.
Avslutt med å drysse litt parmesan og dill over grønnsakschipsen.