Gå tilbake
Print

Oboy sjokoladekake

Prep Tid 20 minutter
Cook Time 2 timer 10 minutter
Total Time 3 timer 20 minutter
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 500 gram Hvetemel
  • 500 gram sukker
  • 250 gram  Oboy
  • 6 dl vann
  • 340 gram usaltet smør romtemperert
  • 6 egg
  • 1 ss Natron
  • 3/4 ts bakepulver
  • 1 1/2 ts salt

Slik gjør du

  1. Mål opp alle ingrediensene, bland alt det tørre unntatt sukkeret og oboy i en bolle. Sikt dette over i en større bolle.
  2. Bland vann og Oboy pulveret og rør godt til alle klumpene er ute.
  3. Ha smør og sukker i en bakebolle, pisk dette luftig i 8-10 minutter.
  4. tilsett to og to egg, la eggene blandes godt inn før du tilsetter de to neste.
  5. Tilsett så 1/4 del av det tørre. Tilsett så 1/3 av oboy'en – fortsett slik til det er tomt.
  6. La det mikse godt ett minutt.
  7. Ha over i en 34*36 cm (rundt om den størrelsen) langpanne eller fordel røren i to 20-22 cm runde former. Eller en større rund form.
  8. Denne oppskriften gir ca 2,5 l røre.
  9. Stekes i langpanne på 175 grader i 1 time og 20-30 minutter. Og 1 t -1 t og 10 minutter i runde former.
  10. Stikk en tannpirker eller strikke pinne inn i kaken, om ikke det kommer ut kakerøre på pinnen så er den ferdig.
  11. La avkjøle i formen, og la den bli helt kald, gjerne kjøleskap kald, før du begynner å fylle og pynte den.