-
Bland mel og salt i en bolle
-
I en annen bolle blander du vann og gjær, rør med en gaffel.
-
Tilsett olivenoljen i gjærblandingen
-
Hell i gjærblandingen og bland deigen sammen og elt i 3 minutter. Blir den for bløt kan du tilsette litt mer mel og er den for tørr tilsett litt mer vann.
-
La deigen hvile i 15 minutter
-
Elt deigen og form til en glatt og fin kule.
-
Del deigen i 4 like store deler, form til baller og sett dem på en bakeplate kledd med bakepapir strødd med mel.
-
Ha over et kjøkkenhåndkle og la heve i 3-4 timer. Du kan også sette dem i kjøleskapet i 8-24 timer. La de da få stå i romtemperatur 30-40 minutter før bruk.
-
Når du skal bruke deigen har du godt med mel under den. Form en flat runding og lag en kant med fingrene rundt hele deigen.
-
Hold i midten av deigen og bevege den rundt og rundt så blir den større og større. Deigen er ganske elastisk. Du kan også kjevle ut deigen eller trykke den ut med hendene.
-
Legg deigen på pizzaspaden, ha godt med mel på pizzaspaden slik at pizzaen sklir lett av og over på bakestålet.
-
Ha på pizzasaus, ost og ønsket kjøtt/grønnsaker.
-
Stek den i 4-7 minutter, følg med for her går det fort :)