-
Bland mel, sukker, salt og bakepulver i en bolle.
-
I en annen bolle blander du melk, vanilje essens og egg, pisk lett i sammen
-
Ha det tørre i det våte, 2-3 ss om gangen, pisk godt så ikke det blir klumper. Gjenta til alt melet er tilsatt.
-
Ha i smeltet smør i en tynn stråle mens du rører, bland godt.
-
Varm frityroljen opp til 175 grader i en liten til medium gryte
-
Når oljen er klar har du røren over i trakten, tett hullet i bunnen med en finger.
-
Ha trakten over gryten, slipp fingeren fra hullet og dra røren over oljen i ring og frem og tilbake i vilkårlig mønster, til du får en 1-2 cm tykk ring med deig som henger sammen.
-
La steke i 1-2 minutter til den er gylden brun under, bruk en gaffel til å løfte forsiktig i kanten for å se om den er stekt under.
-
Når den er ferdig snu den og la steke 1-2 minutt på andre siden. Bruk en pølseklype og gaffel som hjelpemidler.
-
Løft kaken ut av gryten med pølseklype eller gaffel, hold den over oljen og la den dryppe av seg 20 sekunder
-
Legg kaken på et tørkepapir eller på en papptallerken, la hvile et par minutter før du legger den på rist.