Gå tilbake
Print

Plommesyltetøy

Prep Tid 10 minutter
Cook Time 20 minutter
Total Time 30 minutter
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 2 kg plommer
  • 2-3 dl vann
  • 800-1000 gram sukker
  • 1/2 ts kanel
  • 1/4 ts stjerneanis kjøpes på apotek
  • Glass til å ha syltetøyet i. Damp dem i en gryte med litt vann i 10-15 minutter ta de opp rett før du skal fylle dem.

Slik gjør du

  1. Del plommene i to og ta ut steinen
  2. Ha plommene i en gryte og tilsett vann. Du skal ha nok vann til at plommene ikke brenner seg fast i bunnen,men ikke så mye at syltetøyet blir for tynt.
  3. Rør om i gryten av og til mens det koker opp, kok så under lokk i 8-15 minutter til plommene er møre.
  4. Tilsett sukker og krydder og rør om til det er oppløst. Kok syltetøyet opp igjen slik at også sukkeret blir kokt.
  5. Fyll straks syltetøyet på varme glass og skru på lokkene med det samme.
  6. Syltetøyet oppbevares mørk og kjølig etter åpning.