Go Back
Print

Krumkaker

Ingen jul uten krumkaker
Prep Tid 40 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes
Servings 20
Author Spiselise.no

Ingredienser

  • 2 egg
  • 1 dl sukker
  • 100 g smør
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 2 dl hvetemel
  • ca 2 ss kaldt vann

Fremgangsmåte

  1. Visp egg og sukker til eggedosis
  2. Tilsett avkjølt, smeltet  margarin, mel, kardemomme og kaldt vann.
  3. Rør sammen til du får en jevn røre og sett den til side og la svelle i 20-30 minutter
  4. Varm krumkakejernet
  5. Legg en spiseskje røre midt i jernet og lukk det. Røren skal fylle jernet men ikke tyte ut på sidene.
  6. Stek kaken til den er jevnt gyllengul på begge sider.
  7. Så fort du tar den ut av jernet så legg den på skjærebrett og rull til kjegler med en rulle pinne eller kremmerhus kjegle og legg på en rist.
  8. Hvis du vil lage skåler legger du den over bunnen av en kopp eller glass og trykk kantene forsiktig inn mot glasset. Arbeid raskt for den stivner fort.
  9. Ta av krumkaken når den er blitt kald/stiv . ( tar ikke så lang tid )

Tips

Halvparten av melet kan byttes ut med byggmel. Når krumkakene er helt kalde kan de oppbevares i en kakeboks, holder seg fint noen uker.