Gå tilbake
Print

Salami Brød

Nydelig brød og ha med seg på tur, server med smør og gulost
Prep Tid 1 time 45 minutter
Cook Time 45 minutter
Total Time 2 timer 30 minutter
Author Spiselise.no

Ingredienser

  • 2 dl Rugmel
  • 6,5-7 dl hvetemel
  • 3,8 dl vann
  • 1/2 pose tørrgjær eller 25 gram fersk gjær
  • 1/2 ts salt

Fyll

  • 75-100 gram gulost
  • 120 gram salami
  • 2 små løk eller en mellomstor løk

Topping

  • 1 ts hvetemel
  • 1/2 ts grovt salt
  • vann til pensling

Fremgangsmåte

  1. I en bolle rører du ut gjæret med halvparten av vannet (temp på vannet ca 40 grader om du bruker tørrgjør, 37 grader om du bruker fersk gjør)
  2. Tilsett salt, resten av vannet, rugmel og halvparten av hvetemelet.
  3. Bland kraftig i sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin i ca 3 minutter.
  4. Deigen er ganske våt, ha halvparten av resten av melet på bordet, ha på deigen og ha resten av hvetemelet på toppen.
  5. Elt melet godt inn i deigen til den blir smidig og ikke alt for klissete.
  6. Sett i en bolle til heving på lunt sted i ca 30 minutter.
  7. Ha deigen på bordet, elt inn fyllet i deigen, tilsett mere hvetemel ved behov.
  8. Form deigen til et rundt, litt flatt, brød og sett på en stekeplate med bakepapir.
  9. Ha over et kjøkkenhåndkle og la heve i 30 minutter
  10. Kutt firkanter på toppen, (4 striper ene veien og 4 striper andre veien)
  11. Pensle med lunkent vann, bland hvetemel og grovt s alt og dryss dette på toppen.
  12. Stekes på 200 grader, nederste rille i ca 45 minutter

Tips

Tips:
Oppbevar brødet i et kjøkkenhåndkle til det er kaldt, så kan det oppbevares videre i en brødpose.
Holder seg fint i 2-3 dager. Helt nydelig smak :D