-
I en bolle rører du ut gjæret med halvparten av vannet (temp på vannet ca 40 grader om du bruker tørrgjør, 37 grader om du bruker fersk gjør)
-
Tilsett salt, resten av vannet, rugmel og halvparten av hvetemelet.
-
Bland kraftig i sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin i ca 3 minutter.
-
Deigen er ganske våt, ha halvparten av resten av melet på bordet, ha på deigen og ha resten av hvetemelet på toppen.
-
Elt melet godt inn i deigen til den blir smidig og ikke alt for klissete.
-
Sett i en bolle til heving på lunt sted i ca 30 minutter.
-
Ha deigen på bordet, elt inn fyllet i deigen, tilsett mere hvetemel ved behov.
-
Form deigen til et rundt, litt flatt, brød og sett på en stekeplate med bakepapir.
-
Ha over et kjøkkenhåndkle og la heve i 30 minutter
-
Kutt firkanter på toppen, (4 striper ene veien og 4 striper andre veien)
-
Pensle med lunkent vann, bland hvetemel og grovt s alt og dryss dette på toppen.
-
Stekes på 200 grader, nederste rille i ca 45 minutter