Go Back
Print

Parmesan Flettebrød

Nydelig parmesan flettebrød, server med litt godt smør og ost
Prep Tid 1 hour 50 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 2 hours 20 minutes
Author Spiselise.no

Ingredienser

  • 3 dl rugmel
  • 6-7 dl hvetemel
  • 50 gram gjær
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 30-40 gram revet parmesan ost parmigiano reggiano

Topping

  • 1/2 ts salt
  • 1-2 ss revet parmesan
  • 1 ts hvetemel
  • 2 ts Foccaisa krydder eller annet urtekrydder du har liggende

Fremgangsmåte

  1. Varm melken og tilsett kaldt vann, når tempen er rundt 40 grader rører du ut gjæren i 1 dl av væsken.
  2. Tilsett resten av væsken, rugmel,salt, olje, ost og mesteparten av hvetemelet.
  3. Arbeid deigen kraftig i en kjøkkenmaskin i ca 3 minutter.
  4. Arbeid inn resten av hvetemelet med hendene til deigen er smidig, jevn og ikke for hard.
  5. Dekk bollen og sett til heving et lunt sted i ca 30 minutter.
  6. Ta deigen ut av bollen og del den i 3 like store deler, trill dem til pølser som er like lange som stekebrettet (langsiden)
  7. Flett brødet, lukk godt i enden.
  8. Etterhev under kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter
  9. Pensle med egg og strø over topping.
  10. Stekes på 200 Grader i 20-30 minutter, nedereste rille.
  11. Nydelig med litt gulost eller Parmaskinke på, gjerne med en liten dæsj revet Parmesan ost.