Gå tilbake
Print

Ungarsk Pølserøre

Prep Tid 10 minutter
Cook Time 20 minutter
Total Time 30 minutter
Servings 4

Du trenger

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 box hakkede tomater 400g
  • 300 gram Chorizo pølse
  • 1-2 dl vann
  • 1,5 ss paprika pulver
  • 1/2 ts Cajennepepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss tørket basilikum

Slik gjør du

  1. Skrell og kutt hvitløk i biter
  2. Fjern innmat og frø i paprika,skyll den og kutt i små firkanter¨
  3. Kutt pølsen i skiver
  4. Varm opp litt smør eller olje i en gryte
  5. Ha i løk, paprika og pølse, og la det surre i 3-4 minutter
  6. Ha over hakkede tomater, krydder og vann
  7. La koke uten lokk i 15-20 minutter
  8. smak til med litt salt
  9. Serveres med hvitt brød eventuelt pasta eller ris

Tips

I Ungarn er det vanlig å spise disse rettene med loff, store tykke loffskiver som man kan rive i biter og spise den nydelige retten med.
Her serverte jeg med bittelitt pasta på siden og en stor loffskive hver, det var akkurat passe mat til 4 personer.