Gå tilbake
Print

Fiskesuppe

Prep Tid 10 minutter
Cook Time 12 minutter
Total Time 30 minutter
Servings 4
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 6 dl vann
  • 7 dl kremfløte
  • 1 terning fiskebuljong
  • 1 gulerot
  • 1 liten vårløk
  • 1/2 purre litt mindre om den er veldig stor
  • 1 rød chilipepper
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 potet
  • 2 lakse fileter
  • 4-5 fiskeboller
  • en liten neve kokte scampi eller reker
  • 2 ss kokte/dampede blåskjell kun kjøttet
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts chiliflak
  • 1/2 ts sort pepper
  • Litt hakket fersk gressløk
  • Hakket fersk dill

Slik gjør du

  1. Skrell potet og gulerot, kutt i tynne strimler
  2. Kutt vårløk, chilipepper, stangselleri og purre i tynne ringer/strimler
  3. Hakk hvitløk i små biter
  4. Kutt fisk og fiskeboller i mindre biter
  5. I en gryte har du i vann og buljongterning, kok opp
  6. tilsett potetstrimlene og la koke 3 minutter
  7. tilsett guleroten og la koke 2 minutter
  8. tilsett resten av grønnsakene
  9. tilsett fløte og krydder
  10. kok opp og la koke i 3-5 minutter
  11. Tilsett fisken og la koke 2 minutter
  12. tilsett resten av sjømaten + dill og gressløk
  13. kok opp og la koke 1 minutt eller til fisken er ferdig
  14. Smak til med mer som salt om det trengs
  15. Server med spiralloffskiver eller annet godt brød