Go Back
Print

Plommesaft

Author Spiselise.no

Ingredienser

  • 2 kg plommer
  • 4 dl vann
  • 800 gram sukker
  • 1/4 ts stjerneanis   kan sløyfes men gir en god lukt og smak

Slik gjør du

  1. Ha plommene i en stor gryte og tilsett vann. Du kan dele plommene i to om du vil, jeg har de bare hele i gryten.
  2. kok opp plommene og la småkoke under lokk til plommene er møre og begynner å skifte farge. Jo mindre du rører i gryten jo klarer blir saften.
  3. Jeg hadde først plommene og saften over i en sil med bittesmå hull
  4. Så silte jeg saften fra plommene gjennom et nytt ubrukt ikea putetrekk jeg hadde i mangel på noe bedre. Gasshåndkle gjør også nytten. For å få saften så fin som mulig.
  5. Resterende plommer som lå igjen i silen hadde jeg oppi putevaret, knyttet dette igjen med noe garn og hang det fra håndtaket på kjøkkenskapet over en gryte. Her fikk det stå å dryppe en time, er du tålmodig la det gjerne dryppe lenger, men ikke over natten pga bakterier og sånn. Det er ikke all verdens som kommer fra plommerestene men hver dråpe er gull verd og du vil være glad for de ekstra dråpene når  saften er ferdig.
  6. Kok så opp saften og la den koke et par minutter.
  7. Tilsett sukkeret og rør godt, la det få koke opp å kok et par minutter til sukkeret er oppløst.
  8. Ha saften rett over på steriliserte flasker og oppbevar dem mørk og kjølig.

Tips

Info:
Gir ca 2,5-3 liter saft.
Holder seg ca en uke etter åpning.
Helt nydelig plommesaft som smaker aller best iskald :)