-
Lag klar kjøttboller og tomatsaus, ha gjerne litt ekstra til overs for pynting.
-
Kok opp vannet, når vannet koker tilsett risen, rør et par ganger med gaffel. skru av platen og sett på lokk. La stå i 20 minutter.
-
La risen kjøle seg ned til nesten lunken, tilsett så egg og ost og bland godt inn i risen.
-
Smør formen godt med smeltet smør, og ha så brødsmuler eller griljermel inni formen til den er helt dekket.
-
Legg så et lag på ca 1 cm tykkelse med ris i hele formen, også rundt stangen i midten og helt opp til kantene.
-
Ha så oppi kjøttboller og saus nesten helt opp til kanten. Ha gjerne oppi litt revet ost eller mozarella kuler (små kuler)
-
Legg så et godt lag med ris på toppen, om det skulle skinne litt igjennom fra kjøttbollene så gjør ikke det noe
-
Dekk så toppen med geriljermel eller brødsmuler slik at toppen er helt dekket.
-
Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.
-
Ta formen ut av ovnen og la den hvile i 10 minutter
-
Hvelv så formen over på en tallerken og løft forsiktig av.
-
Ha gjerne mer tomatsaus og kjøttboller ned i midten av riskaken, og ha litt saus rundt på toppen.
-
Så er det bare å kose seg :)