Gå tilbake
Print

Gryterett med kylling og basilikum

Prep Tid 10 minutter
Cook Time 5 timer
Total Time 5 timer 10 minutter
Author Spiselise.no

  • 2 bokser kokosmelk
  • 4 kyllingfileter
  • 2 ss tørket basilikum
  • 1,5 ss gul karri
  • 1 ts Chilipulver
  • 2,5 ts salt
  • 1/2 ts sort malt pepper
  • 5 hvitløkfedd
  • 1 liten rød løk
  • 1 rød chilipepper
  • 1 liten hot chilipepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader
  2. Stek kylling filetene 3-4 minutter på hver side på middels varme i en stekepanne og sett til side.
  3. I en dyp ildfast form eller gryte  tilsetter du 2 bokser kokosmelk
  4. tilsett så basilikum, karri, chilikrydder, salt og pepper, bland godt i sammen.
  5. Hakk løk, chili og hvitøk og tilsett krydder og kokosmelkblandingen, rør godt.
  6. Ha oppi kyllingfiletene og dytt dem ned i sausen slik at de blir helt dekket.
  7. Ha på lokk på formen, hvis ikke du har lokk kan du bruke folie, pass på at det er helt tett i kantene
  8. Stekes på 180 grader i 2,5 - 3 timer
  9. Ta kyllingen ut av ovnen, dra  kyllingfiletene i strimler med to gafler.
  10. Hvis du vil ha sausen litt tykkere kan du tilsette litt maizena og vann blanding, rør den godt inn og la gryten steke videre under lokk i 10 minutter.
  11. Serveres med kokt ris, nanbrød og salat.