Gå tilbake
Print

Rullekake med bringebær

Prep Tid 10 minutter
Cook Time 8 minutter
Total Time 30 minutter
Author Spiselise.no

Ingredienser

  • 4 egg romtemperert
  • 1.5 dl sukker
  • 1.5 dl hvetemel
  • 2.5 ss potetmel kan erstattes med 0,5 dl hvetemel
  • 1/4 ts bakepulver
  • ca 8 ss bringebærsyltetøy
  • For glutenfritt erstatt hvetemelet med glutenfri lys melblanding

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 240 grader
  2. Ha egg og sukker i en bolle og miks til tykk eggedosis. Ca 6-7 minutter på medium til høy fart.
  3. Bland mel og bakepulver , sikt det over i eggedosisen
  4. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med rolige bevegelser,(bruk heller litt tid ) pass på at alt melet er blandet inn så du ikke får melkumper i kaken.
  5. Ha bakepapir på et bakebrett.
  6. Hell røren på bakepapiret og bruk en slikkepott til å dra den ut i en jevn rektangel. Pass på at det ikke blir tynt i kantene.
  7. Stekes midt i ovnen på 240 grader i 6-8 minutter, til det er gyllenbrunt på toppen.
  8. Mens kaken steker legger du et bakepapir på bordet som du strør et tynt lag sukker på.
  9. Når kaken er ferdig hvelver du den over på det sukkerkledde bakepapiret.
  10. Riv forsiktig av bakepapiret fra kakebunnen
  11. Ha på bringebærsyltetøy og smør utover hele bunnen
  12. Rull kaken fra langsiden , pass på at bretten kommer på undersiden.
  13. Ha over på et fat, kutt av en bit på hver side så den blir fin.
  14. Server som den er eller ha over litt siktet melis og friske bringebær om du vil pynte den opp.
  15. Smaker sååå godt :)