Gå tilbake
Print

Kyllingflette

Prep Tid 15 minutter
Cook Time 25 minutter
Total Time 40 minutter
Author Spiselise.no

Ingredienser

  • Kyllingkjøtt av en hel kylling - kokt eller grillet
  • 1 boks Tine krem ost urter
  • 1/3 løk
  • 1/2 paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • Krydderblanding til pasta/ kylling
  • 1 pakke butterdeig

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader
  2. Kutt løk, paprika og hvitløk i små biter og stek dem blanke i litt olje eller smør. Mos dem med en blender og sett til avkjøling.
  3. Rens kyllingen for bein og skinn, og riv kyllingkjøttet i strimler eller biter
  4. Legg butterdeig platene oppå hverandre og kjevle ut til en leiv på 30-35 cm* 25 cm
  5. Bland kremosten med paprika/løk blandingen og rør godt
  6. tilsett kyllingkjøttet og bland godt.
  7. Legg kyllingblandingen midt på butterdeigen, la det være ca 8 cm igjen i hver ende slik at du kan brette kanten over.
  8. Kutt diagonale striper på ca 2 cm og legg dem over fyllet i flette mønster.
  9. Pensle med egg eller melk
  10. Stekes på 220 grader i 20-25 minutter
  11. Serveres med en deilig salat.