Innbakte kjøttboller – Sartu di riso

Denne retten er inspirert av den Italienske retten Sartu di Riso. Enkelt men krever litt tid. Veldig godt, ungene elsket det 🙂

1

2

Sartu di riso

Prep Tid 40 minutter
Cook Time 45 minutter
Total Time 2 timer 10 minutter
Author Spiselise.no

Ingredienser

  • Kjøttboller og tomatsaus - Jeg laget bare slik jeg pleier å lage til spagetti.
  • 5,5 dl jasmin ris - 3 kopper
  • 10,5 dl vann - 4 5 kopper
  • 3 egg
  • 200 gram revet ost + litt ekstra
  • Rund gugglhupf kakeform
  • Brødsmuler eller griljermel

Slik gjør du

  1. Lag klar kjøttboller og tomatsaus, ha gjerne litt ekstra til overs for pynting.
  2. Kok opp vannet, når vannet koker tilsett risen, rør et par ganger med gaffel. skru av platen og sett på lokk. La stå i 20 minutter.
  3. La risen kjøle seg ned til nesten lunken, tilsett så egg og ost og bland godt inn i risen.
  4. Smør formen godt med smeltet smør, og ha så brødsmuler eller griljermel inni formen til den er helt dekket.
  5. Legg så et lag på ca 1 cm tykkelse med ris i hele formen, også rundt stangen i midten og helt opp til kantene.
  6. Ha så oppi kjøttboller og saus nesten helt opp til kanten. Ha gjerne oppi litt revet ost eller mozarella kuler (små kuler)
  7. Legg så et godt lag med ris på toppen, om det skulle skinne litt igjennom fra kjøttbollene så gjør ikke det noe
  8. Dekk så toppen med geriljermel eller brødsmuler slik at toppen er helt dekket.
  9. Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.
  10. Ta formen ut av ovnen og la den hvile i 10 minutter
  11. Hvelv så formen over på en tallerken og løft forsiktig av.
  12. Ha gjerne mer tomatsaus og kjøttboller ned i midten av riskaken, og ha litt saus rundt på toppen.
  13. Så er det bare å kose seg 🙂

2 Comments

    • Du serverer den som den er ,kjøttbollene er bakt inni ris så den er jo tilbehøret på en måte 🙂 Kan serveres med en salat ved siden av om man ønsker noe mer 🙂

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.