Lise’s parma omelett

Omelett er en rett som passer både til frokost, lunsj og middag og kan lages i mange varianter. En av mine favoritter var pappa’s spanske omelett med stekte poteter. Jeg er overdrevent glad i stekte poteter, eller poteter generelt. Så denne omeletten må selvsagt ha med stekte poteter. Jeg elsker også Parmaskinke og hva er vel bedre enn en omelett som kombinerer potet, ost, egg og parmaskinke? 😀

1

2

Parma Omelett

Prep Tid 10 minutter
Cook Time 25 minutter
Total Time 35 minutter
Servings 3
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 2 store 3 små poteter
  • 1 kvart løk
  • litt purreløk
  • 2-3 baconskiver
  • Litt revet gulost
  • 3-4 skiver parmaskinke
  • 5 egg
  • 2 ss fløte
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kutt poteter i små biter
  2. Hakk opp løk og purre løk
  3. Kutt bacon i biter
  4. Stek potetene i en varm panne med litt smør og olje til de er myke inni og fin farge utenpå. (10-15 min)
  5. Ha oppi løk og bacon og stek videre et par minutter, sett pannen til siden.
  6. I en bolle blander du egg, fløte, salt og pepper og pisker godt.
  7. Ha eggerøren over potetene
  8. Ha over litt purreløk, spar litt til pynt.
  9. Ha over revet ost
  10. Fordel parmaskinken på toppen og ha over bittelitt mer revet ost.
  11. Stek i ovnen på 230 grader i ca 5 minutter, til osten har  smeltet og omeletten hevet seg.
  12. Serveres med ristet brød.
#Omelett #parmaskinke

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.