
Av og til får jeg lyst på noe søtt og godt på kvelden, en sjelden gang står jeg i mot men de gangene jeg ikke gjør det så er det greit å lage noe som er både kjapt og enkelt. Det er alltid kjekt å ha butterdeig liggende i fryseren, de er så enkle å fylle med godsaker og så smaker det jo så godt, som disse deilige wienerbrødene. Som Ingrid Espelid alltid sa, det er lov å jukse lite granne 🙂

Wienerbrød med vaniljekrem
Prep Tid 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 10
- 1 pakke butterdeig kjøpes frossen i frysedisken på de fleste butikker
- 1 pakke Vaniljekrem
- Melis til pynt
-
Tin butterdeig platene
-
Del hver plate i to, og kjevle et par ganger i begge retninger på hver del så de blir litt større.
-
Brett alle hjørnene slik at de møtes på midten.
-
Legg 1 ss vaniljekrem i midten av hver deig
-
pensle med egg på kantene
-
Stekes på 200 grader nederst i ovnen i 17 minutter, flytt de opp de siste minuttene om de ikke har fått så mye farge enda.
-
Ha litt melis og vann i en bolle og ha det over wienerbrødene om du ønsker.
-
Så kjapt, enkelt og veldig godt 🙂
fint blogg
Superdigge wienerbrød. Takk for tips og oppskrift 🙂
Ja de er farlig enkle og gode 😀 Herlig at det falt i smak 😀
Kan disse lages i stort kvantum og fryses ned? Har du prøvd?
Har ikke forsøkt å fryse ned nei så litt usikker på resultatet!