-
Ha alle ingredienser unntatt smør i en bakebolle. Anbefaler å bruke en kjøkkenmaskin om du har så du ikke risikerer å få bakemuskler. Dog pass på at maskinen er kraftig nok til å takle å elte deigen i 10-15 minutter. Jeg brukte min Kitchen Aid (minste versjonen) satte på mediumhastighet og styrte med noe annet mens deigen ble eltet. Da jeg kom inn igjen på kjøkkenet kjente jeg en merkelig lukt og jaggu røyk det ikke ut av bakenden på min elskede kjøkkenmaskin !! Deigen ble rett og slett for tung for motoren :P
-
Hvis du derimot har sterk nok maskin og får eltet den i 10-15 minutter, så tilsetter du på slutten smøret litt og litt, til dette er godt eltet inn i deigen. Deigen skal være glatt å fin når du er ferdig. Jeg måtte elte inn smøret for hånd , det var tungt og anbefales ikke.
-
La deigen stå å heve i ca 1 time eller til den er blitt dobbel størrelse.
-
Del deigen i to, kjevle først ut den ene deigen til et breit rektangel, sånn ca 60 cm bred.
-
Smør utover kanelfyllet på halve deigen.
-
Brett så deigen i to ( på langsiden).
-
Kutt i strimler, ca 12-13 strimler pr deig.
-
Ta tak i hver enda av deigen og snurr i hver sin retning, og slå så knute på dem.
-
La etterheve på et stekebrett i ca 30 minutter.
-
Varm opp stekeovnen til 220 grader
-
Pensle med egg og stek dem midt i ovnen til de har fått en fin brun farge.