Gå tilbake
Print

Sjokoladechip cookie

Prep Tid 45 minutter
Cook Time 7 minutter
Total Time 1 time 40 minutter

Du trenger

  • 225 g smør
  • 150 g brunt sukker
  • 150 g sukker
  • 2 store egg
  • 1 ts vaniljeessens
  • 1 ts natron
  • 320 g hvetemel
  • 300 g mørk sjokolade eller sjokoladesmelt
  • en liten neve hakkede hasselnøtter kan sløyfes

Slik gjør du

  1. Pisk mykt smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Tilsett eggene under fortsatt pisking. Rør så inn vaniljeessens og natron. Bland til slutt inn hvetemelet , hakket sjokolade og hasselnøtter .Sett deigen kjølig i ca 30 min.
  2. Form store kuler av deigen ca 1 toppet spiseskje med deig til hver kake. Sett dem på stekeplate dekket med bakepapir. Husk at kakene flater ut under steking, 9 -10 kaker pr brett er passe. 

  3. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 8-10 min kakene skal være litt gyldne i kantene. La cookiesene avkjøles på platen i 2 min slik at de stivner litt før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
  4. Oppbevares i tett kakeboks.

Tips

  1. Vil du lage mindre cookies bruk en teskje. Stekes i 7- 8 min.

  2. Pynt med nonstop eller sjokoladebiter når du har tatt de ut av ovnen og de enda er myke og varme.

  3. Pakk i cellofanposer og gi bort i gaver