Go Back
Print

Kylling med sitron og tomat

Servings 3

Du trenger

  • 6 kylling overlår man kan bruke kyllinglår eller kyllingbryst, helst med skinn på
  • 3   fedd hvitløk
  • 1 sitron
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 5-6 små tomater
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Hakk hvitløk
  2. Del tomatene i to
  3. Press sitronen for saft, pass på at du får ut steinene, kutt sitronen i skiver etter du har tatt ut saften.
  4. Ha salt og pepper på kyllingen
  5. Stek kylling, med skinnsiden ned først, ca 8 minutter på hver side.
  6. Ta ut kyllingen og legg på et fat, ikke tøm ut stekefettet fra pannen
  7. Ha så hvitløken over i pannen
  8. Tilsett hvitvin og saften fra sitron, la surre et par minutter
  9. Ha oppi sitronskivene og tomat
  10. Legg kyllingen oppi pannen igjen og la småkoke i ca 5 minutter (pass på at kylling er gjennomstekt )
  11. Ha over litt salt og pepper

Tips

Serveres med Hele stekte poteter, ris eller Couscous.