-
Gjør klar 2 stekeformer på 20 cm
-
Ha hasselnøttene i en blender og bland dem til de er omtrent helt finhakket
-
Ha mel,kakao,bakepulver,salt og melis i en bolle, tilsett de finhakkede hasselnøttene og bland godt, sett til side.
-
Kok en appelsin i 15 minutter, ha lokk på gryten. Del så appelsinen i to, så på tvers, ta ut eventuelle stener og miks appelsinen i en blender ca 1 minutt. Ha over i en bolle og sett i kjøleskapet så det blir nedkjølt.
-
Separer eggene så du får 7 eggeplommer og 7 eggehviter.
-
Ha mykt smør og sukker i en bakebolle og miks på høy hastighet til det blir lett og luftig. 3-4 minutter ca.
-
Tilsett så likør og eggeplommer og miks det godt til du får en lys og luftig konsistens, ca 5 minutter.
-
Bruk en slikkepott og fold appelsinmassen inn i røren, når appelsinen er blandet helt inn tilsetter du hasselnøtt/mel blandingen. Ha røren over i en bolle og sett til siden.
-
Rengjør bollen og miks eggehvitene til den blir stor hvit og luftig (5 minutter ca)
-
Nå skal du folde kakerøren forsiktig inn i eggehviten, bruk rolige og forsiktige bevegelser så ikke eggehviten blir flat. Bland inn litt og litt røre, det ser klumpete og rart ut i starten men til slutt vil du ha en fin brun kakerøre.
-
Fordel røren i de to formene du har gjort klar og sett inn i ovnen.
-
35 – 40 minutter på 175 grader. Stikk en tynn pinne i midten av kaken, hvis pinnen kommer ut uten kakerøre på så er den ferdig.
-
La kakene stå minst 20 minutter før du tar dem ut av formen, la de avkjøle helt. Hver bunn skal deles i to, viktig at de er helt kalde før du gjør dette.