Go Back
Print

Beinløse fugler

Serveres med brunsaus, se link til oppskrift nederst
Prep Tid 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 4
Author Spiselise.no

Du trenger

Beinløse fugler

  • 500 gram kjøttdeig av storfe
  • 1/2 ss salt
  • 1 1/4 ss potetmel
  • ca 4 dl melk
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts tilsammen av ingefær og muskat

Fyll

  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1/4 ts ingefær
  • 1/4 ts nellik
  • Krydderne blandes sammen i en bolle og settes til siden
  • 100-150 gram bacon i små terninger stekt. Settes til side

Slik gjør du

  1. Ha kjøttdeigen i en bolle.
  2. Spe med 1-2 ss melk om gangen. Rør melken godt inn så deigen blir seig igjen før du sper enda mer. Bruk hendene eller en stor skje.
  3. Når du har blandet inn halvparte av melken kan du spe med dobbelt så mye hver gang.
  4. Rør så inn krydder og potetmel
  5. Ha vann på en stekefjøl og fordel farsen utover til en firkant (deigen skal være ganske bløt/myk)
  6. Del den i 10 ca like store avlange stykker
  7. Strø på krydderblandingen og legg en stripe med bacon midt på hvert stykke
  8. Rull stykkene sammen og glatt dem til i ender og skjøter med hendene .
  9. Brun rullene pent helt rundt.
  10. Legg rullene over i brun saus og la småkoke i ca 20 minutter.
  11. Serveres hele i sausen med poteter, makaroni (valgfritt) og grønnsaker
  12. Saftig og smaksrikt