Gå tilbake
Print

Salt karamell

Author Spiselise.no

Salt karamell

  • 200 gram sukker
  • 85 gram usaltet smør
  • 1,3 dl kremfløte
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Ha sukkeret i en kjele på middelsvarme. Sukkeret skal smelte sakte, først blir det litt klumpete før det smelter helt og får en fin brunfarge.
  2. Rør jevnlig og pass på at det ikke blir brent
  3. Når alt sukkeret er smeltet har du i smøret, det vil nå boble og frese litt ,skru ned varmen og trekk til side om det koker for mye.
  4. Rør til alt smøret er smeltet.
  5. Ha så i litt og litt av fløten mens du rører godt, la det hele koke 1 minutt
  6. Ha i salt, rør godt, ha over i en bolle og sett til avkjøling.
  7. Karamellen blir ikke hard når den er kald, tykkere men fremdeles myk i konsistensen.