Go Back
Print

Nanbrød

Prep Tid 3 hours 50 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 4 hours
Servings 5
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 1,5 dl vann
  • 1 ss melk
  • 1 ss naturell yoghurt
  • 1 lite egg lett pisket sammen
  • 220 gram hvetemel
  • 40 gram sammalt hvete finmalt
  • 1/2 ss tørr gjær
  • 1/2 ss sukker
  • 1 ts  salt
  • 2-3 ss smør og 2 hvitløksfedd til å smøre på nybakte nanbrød
  • Valgfri topping eks parmesanskinke ost, pepperoni, skinke.
  • Hakket oregano til pynt

Slik gjør du

  1. Bland gjær, melk, yoghurt og sukker i en liten bolle, rør i sammen og sett til side.
  2. I en bolle blander du mel, salt og egg, bland godt i sammen med en gaffel.
  3. Tilsett gjærblandingen og bland godt i 30 sekunder
  4. tilsett vann litt og litt mens du blander, fortsett til deigen blir en ball og er litt klissete og ta på
  5. Ha deigen over på et melete bord og kna lett i sammen mens du former den til en ball.
  6. Ha deigen i en bolle med litt olje i bunnen og sett den til heving under et håndkle i 1-2 timer, den skal bli dobbel i størrelsen.
  7. Ha deigen på bordet og del den i 5 like store deler, bruk så mye mel som trengs for at de ikke skal klistre seg til fingrene dine.
  8. La de hvile i 10 minutter under et kjøkkenhåndkle
  9. Rull ut hver del til en oval enten med kjevle eller du kan bruke hendene.
  10. Ha over på et bakestål, eller bruk en varm tørr panne og stek dem 1-2 minutter på hver side, eventuelt i stekeovnen på 230 grader i 5 minutter.
  11. Riv hvitløk i en bolle og ha over smeltet smør og litt salt, bland godt. Pensle over de nystekte nanbrødene.
  12. Ha på ønsket topping, hvis ost kan du sette den inn 1 minutt til i ovnen så osten smelter skikkelig.
  13. ha over litt hakket oregano og den er klar til servering

Tips

Tips:
Sett bakestålet på en rist midt i ovnen og sett ovnen på maks varme. Min går til 290. La det stå i ovnen i minst 30 minutter og til ovnen har nådd maks temperaturen.
Pizzaspaden er et must for å få det av og på bakestålet. Husk mel under deigen og på spaden slik at den sklir lett av og over på bakestålet.
Følg med da det stekes fort