Gå tilbake
Print

Grytebrød med dypp

Prep Tid 3 timer 20 minutter
Cook Time 1 time 40 minutter
Total Time 5 timer
Author Spiselise.no

Ingredienser

Loff Deig

  • har du en egen oppskrift må du gjerne bruke den
  • 1/2 kg Hvetemel
  • 2,5 dl lunkten vann
  • 1/2 pakke tørr gjær
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts sukker
  • 50 gram smeltet smør

Fyll

  • 1 boks chili beans
  • 1/2 liten løk
  • 200 gram kjøttdeig
  • 2-3 soltørkede tomater
  • 200-250 gram revet mozarella og cheddar ost
  • noen skiver med brie
  • salt pepper og chilipulver
  • Egg til pensling og litt tørket oregano eller pizzakrydder
  • Ønsker du et mer flytende fyll kan du gjerne tilsette en 1 boks hakkede tomater. jeg anbefaler det

Slik gjør du

  1. Begynn med deigen.
  2. Ha de tørre ingrediensene i en bolle, tilsett lunkent vann og smør.
  3. La deigen elte ca 5 minutter om du bruker kjøkkenmaskin, 10 minutter om du elter for hånd.
  4. Er deigen for klissete kan du tilsette litt og litt mel, den skal være litt klissete, men ikke slik at deigen henger fast i fingrene.
  5. Når deigen er glatt og fin setter du den til heving under gladpakk og kjøkkenhåndkle i 1-1,5 timer, eller til den har hevet seg til dobbel størrelse.
  6. Vei opp deigen i boller på 50 gram pr stk.
  7. Smør en stekepanne med litt smør og legg brødene i ring langs kanten. Har du ikke stekepanne som kan inn i stekeovnen kan du bruke en annen ildfast form som du har liggende.
  8. Ha et kjøkkenhåndkle over og la heve i 45-60 minutter.
  9. Nå kan du begynne på fyllet.

Fyll

  1. Hakk løk og tørket tomat i biter,
  2. Ha kjøttdeig, løk og tomat i en varm panne og stek til kjøttdeigen er brun.
  3. Tilsett chilibønner, rør godt og la småkoke 2 minutter
  4. tilsett litt salt, pepper og chilipulver  og bland godt. Sett til siden.

Sette sammen

  1. Forvarm stekeovnen til 225 grader
  2. Når brødet er ferdig hevet pensler du dem med egg og har over litt saltflak og tørket oregano eller pizzakrydder.
  3. så legger du fyllet i midten
  4. Ha revet ost over fyllet og avslutt med noen brie skiver helt på toppen
  5. Stekes i ca 15 minutter, eller til osten er godt smeltet og brødet har fått en fin farge.
  6. Spis rett fra pannen og dypp i midten, eller fordel over på små tallerkener.
  7. Knallgodt :)