I en tykkbunnet gryte har du først i sirup, vann og hell deretter sukkeret forsiktig over så ikke du får masse sukker langs gryteveggen.
Lager du med glukosepulver må du røre i massen helt til det har kokt i ett minutt, deretter samme fremgangsmåte
Sett platen på litt over middelshøy varme
Nå skal sukkermassen koke opp til 160 grader, ikke over 164 grader. Dette tar litt tid, spesielt fra rundt 120 og opp til 140 grader, så går de siste 10 gradene fortere. Alt i alt må den koke fra 20-30 min ca.
Mens massen koker gjør du klar en langpanne kledd med bakematte eller bakepapir. Har du en pizzastein er denne kjempefin å bruke som underlag om du har bakematte da den holder på varmen og massen blir enklere å jobbe med da den stivner saktere.
Når massen når 160 grader tar du gryten av platen, den har nå litt skum og bobler som fort vil forsvinne, (30 sek-1 min)
Ha i pulver og velv det inn i massen, deretter tilsetter du aroma og fargen, her bruker jeg enten en tannpirker i tre, eller et grillspyd i tre til å ta i farge med, ikke bruk samme ende to ganger da, rør forsiktig, du kan tilsette mer farge senere om det trengs
La dropsene avkjøle på en kald stekeplate kledd med bakepapir. Pass på at dropsene ligger adskilt så de ikke klistrer sammen. La de bli helt kalde og harde før du pakker dem i cellofan eller plastposer. Viktig at det er luft tett.
Rist fruktdrops i melis eller magnesium stearat (hobbybutikker) for å unngå at de henger seg sammen hvis du har laget dem med lys sirup. Drops laget av druesukker eller glukose klisser ikke.
Drops laget av druesukker og lys sirup holder seg i 4-6 uker, med glukosepulver eller glukosesirup så holde de seg mye lenger.
Lakris drops og kongen av danmark kan ristes i lakrispulver for bedre smak og unngå at de klistrer i sammen
Oppbevares i cellofanposer, glasskrukker eller lufttette bokser.