Print

Meksikansk inspirert fingermat

Du trenger

  • Hvetetortilla - se link til oppskrift i starten av innlegg

Fyll

  • 4 porsjoner ca
  • 1 pk kjøttdeig
  • 1 -2 små bokser hakkede tomater
  • 1 Løk
  • 1-2 fedd Hvitløk
  • Chili kan droppes om du ikke er så glad i sterk mat
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • 2 ts paprika pulver
  • 1 ts chilipulver

Topping

  • Revet ost mozarella/cheddar
  • Rømme
  • 1 liten purre hakket

Slik gjør du

  1. Lag først klar deigen til hvetetortilla så kan disse hvile i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Fyll

  1. Brun kjøttdeigen
  2. Tilsett hakket løk og hvitløk og stek i 2-3 minutter
  3. Tilsett hakkede tomater og tilsett 1 ts sukker, la surre et par minutter
  4. smak til med resten av krydderet og la småputre i 5 -10 minutter til fyllet er fyldig og ikke rennende, blir det for fyldig så tilsett bittelitt vann. Når fyllet er klart sett det til siden.

Gjør klart

  1. Sett klart Fyll + topping ved siden av der du steker tortilla lefsene dine.

Sette sammen

  1. Kjevle tortillaen tynn og oval
  2. Stek hvetetortilla i en tørr varm stekepanne eller på en takke
  3. Når tortillaen bobler snur du den og kan nå begynne å legge på fyllet.
  4. Kjøttdeig, rømme, purre, ost eller den rekkefølgen du ønsker, greit å avslutte med osten.
  5. Brett hvetetortillen til en halvmåne og skyv over på en tallerken.
  6. Herligheten er klar til å nytes

Tips

Server med en litt tykk serviett så blir det enklere å spise den i handa.
Serveres ferske og varme :)
Du kan fylle den med andre ting om du vil som feks mais, paprika, jalapeno, avokado, salat